Annons
Nyheter

Flera förgiftade av tonfisksallad

Minst tre personer har drabbats av svåra allergiska besvär sedan de ätit tonfisk från matbutikens salladsbuffé.
Nyheter • Publicerad 14 januari 2013

Tonfisken innehöll det allergiframkallande ämnet histamin som kan utvecklas om fisken förvaras i för hög temperatur.

Symtomen var hjärtklappning, andningssvårigheter och huvudvärk, en av de drabbade tvingades stanna flera dagar på sjukhus, skriver Aftonbladet.

Butiken i Danderyd utanför Stockholm stoppade all försäljning av tonfisk i lösvikt efter händelsen i november förra året.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons