GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Flera döda vid islamistattack mot flyktingar

Mali • Publicerad 23 november 2022
Militär i Malis huvudstad Bamako. Militär lyckas ofta inte stoppa extremistgruppers attacker mot civila ute i landet. Arkivbild.
Militär i Malis huvudstad Bamako. Militär lyckas ofta inte stoppa extremistgruppers attacker mot civila ute i landet. Arkivbild.Foto: AP/TT

Ett tiotal personer dödades i en attack utförd av en militant islamistgrupp i norra Mali. Anfallet genomfördes mot en anläggning där internflyktingar lever, några kilometer utanför staden Gao i östra delen av landet.

Enligt officiella uppgifter var det bekräftade dödstalet elva personer. FN:s flyktingorgan bekräftade dödstalet på onsdagen.

Angreppet skedde i måndags, och följde ett mönster som är vanligt vid islamistgruppers attacker. Angriparna anlände på motorcyklar och dödade urskillningslöst innan de flydde.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.