Annons
Nyheter

Flera döda i explosion i Sibirien

Ryssland • Publicerad 9 februari 2023
Rysk räddningstjänst i arbete vid det förstörda flerfamiljshuset i Novosibirsk. Bilden har distribuerats av Rysslands federala krishanteringsmyndighet.
Rysk räddningstjänst i arbete vid det förstörda flerfamiljshuset i Novosibirsk. Bilden har distribuerats av Rysslands federala krishanteringsmyndighet.Foto: Rysslands krishanteringsmyndighet via AP/TT

Minst fem personer har omkommit i en explosion i ett flerfamiljshus i Novosibirsk i södra Sibirien. Tio personer saknas i väldiga rasmassor.

Smällen skedde strax före klockan åtta på torsdagsmorgonen och stora delar av byggnaden förstördes. Två trappuppgångar raserades helt. Enligt de ryska myndigheterna lär det vara en gasexplosion.

Annons

De tio personer som saknas är personer som antas ha befunnit sig i byggnaden. Två av dem är barn.

Ett av de fem bekräftade dödsoffren var en tvåårig pojke. Nio skadade personer har förts till sjukhus, där åtminstone två av dem får intensivvård, meddelar guvernören Andrej Travnikov.

Novosibirsk är en av Rysslands största städer med omkring 1,6 miljoner invånare.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons