Annons
Nyheter

Industribrand i Järfälla inte under kontroll

Den brand som bröt ut i en industribyggnad i Kallhäll i Järfälla kommun är ännu inte under kontroll. Räddningstjänsten har varit på plats under söndagskvällen och jobbar nu med att begränsa spridningen av branden.
Olyckor • Publicerad 14 juni 2020
Brandkåren är på plats med personal från sex stationer. Branden är ännu inte under kontroll, och insatsen förväntas fortsätta under större delen av natten.
Brandkåren är på plats med personal från sex stationer. Branden är ännu inte under kontroll, och insatsen förväntas fortsätta under större delen av natten.Foto: Dennis Glennklev / Utryckning Stockholm / TT

– Det är en ganska lång byggnad som brinner, så vi angriper branden från två håll för att minska spridningen, säger Niklas Nordenskär chef för räddningsavdelningen vid Storstockholms brandförsvar.

Totalt är ett 20-tal enheter på plats för att bekämpa branden men man vet ännu inte exakt vad som finns inuti byggnaden, så räddningstjänsten kan endast arbeta med släckningen utanför byggnaden.

Annons

– Det är flera industriverksamheter som håller till där. Dels finns där bilar och oljelager, så säkerhetsmässigt kan vi inte gå in, säger Niklas Nordenskär.

Räddningstjänsten väntas vara på plats under hela natten.

Branden beskrivs som omfattande, och rökpelaren är synlig från långt håll. Men det föreligger för närvarande ingen risk för allmänheten, enligt Storstockholms brandförsvar.

– Det ligger i ett industriområde så det är inga som bor i direkt närhet. Det blåser heller inte mycket, så den rök som finns går rakt uppåt, sade Jonas Fröjmark vid räddningscentralen tidigare på söndagskvällen.

Det finns inga uppgifter om att någon skulle ha kommit till skada, och det är än så länge oklart hur branden startat.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons