Nyheter

Flera avåkningar runtom i Sjuhärad – brandbil åkte av vid Grimsås

Snö, halka och blåst har orsakat stora problem i trafiken i Sjuhärad under morgonen och förmiddagen.
Nyheter • Publicerad 22 oktober 2010

Is och modd har gjort vägarna extremt hala.

– Vi har haft mycket att göra hela natten, men som tur är har det bara varit lättare avåkningar i trafiken, säger Peter Delwér, intsatsledare vid räddningstjänsten.

Flera avåkningar i Kind

I en av backarna mellan 27:an och Grimsås var det en lastbil som fastnade. Mellan Mossebo och Grimsås var det två bilar som åkte av.

Vid en utryckning till en av olycksplatserna hamnade en av räddningstjänstens brandbilar också i diket mellan Nittorp och Grimsås. Bilen tvingades väja för ett mötande fordon och skar ner i diket. När bilen skulle bärgas fick vägen stängas av.

På förmiddagen var det en bil som for av vägen i Bredhult i närheten av Överlida. Där ska ingen ha skadats allvarligt.

Långt stopp på väg 180

Klockan 09:15 ryckte räddningstjänst och ambulans ut till en trafikolycka på riksväg 40 i höjd med Auto 7H strax väster om Borås. Det var en personbil som hamnat i diket i riktning mot Borås. Föraren var oskadd och behövde inte följa med ambulansen.

På Hedvigsborg krockade under morgonen en stadsbuss med en personbil. Inga personskador uppstod.

På länsväg 180 stod trafiken stilla i mer än 1,5 timme i riktning mot Borås, i närheten av Sandhult. Där har minst två olyckor skett. Omkring klockan 08.30 kom trafiken igång igen när polisen började dirigera, men det gick mycket långsamt.

Det var också besvärligt och mycket halt på vägen mellan Backabol och Sjömarken. Där ska flera bilar vara inblandade i trafikolyckor.

På riksväg 40 vid Bollebygd körde en personbil före klockan fyra i natt in i räcket på bron i närheten av Statoil. Ingen person skadades dock vid den olyckan.

Nedblåsta träd i Mark och Tranemo

I närheten av Smälterydsanstalten var det vid 7.20-tiden helt stopp på vägen på grund av två nedblåsta granar. Likadant var det i Tranemo kommun mellan Lugnet och Rådde, där två träd också lagt sig över vägen.

En singelolycka inträffade vid halv niotiden på riksväg 41 vid Skephultskorset. Flera bilar hamnade också i diket utefter riksväg 41 mellan Kinna och Borås.

Även under gårdagskvällen var det stora problem i trafiken.

Lena Nyberg
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.