Annons
Nyheter

Fitch sänker Egyptens kreditbetyg

Ekonomi • Publicerad 6 maj 2023
Egypten befinner sig i en djup ekonomisk kris med en valuta som tappar stort i värde och galopperande inflation. Arkivbild.
Egypten befinner sig i en djup ekonomisk kris med en valuta som tappar stort i värde och galopperande inflation. Arkivbild.Foto: Amr Nabil/AP/TT

Det internationella kreditvärderingsinstitutet Fitch nedvärderar Egyptens kreditbetyg. Landet går från en värdering på B+ till enbart B och dessutom med en negativ prognos, vilket tyder på att ytterligare nedgradering är att vänta.

Egypten genomgår en av de allvarligaste ekonomiska kriserna i modern tid. På ett år har den egyptiska dollarns värde i relation till den amerikanska dollarn halverats.

I slutet av april skrev kreditvärderingsinstitutet S&P ned utsikterna för Egyptens skuldsättning från "stabila" till "negativa". Institutet hänvisade till de "betydande externa finansieringsbehov" som man räknar med att Egypten behöver när det gäller de offentliga finanserna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons