Annons
Nyheter

Fiskekort populära i pandemin: "Rejäl ökning"

Natur • Publicerad 29 juli 2020
Många svenskar vill fiska i pandemitider. Arkivbild.
Många svenskar vill fiska i pandemitider. Arkivbild.Foto: Kallestad, Gorm/NTB Scanpix/TT

Fiskekorten säljer som smör i solsken. Det märks hos e-handelsplattformen Ifiske, där cirka 800 föreningar och företag är anslutna, skriver Dagens industri.

– Det är en rejäl ökning vi ser, nationellt sett har antalet fiskekort som sålts via Ifiske i år ökat med 75 procent, säger medgrundaren Thomas Abrahamsson till Di.

Annons

Han är inte förvånad över att fler vill fiska i pandemitider, då många praktiserar fysisk distansering.

I Attmar fiskevårdsområde i Västernorrland hade man sålt cirka 690 fiskekort fram till mitten av juli. För fem år sedan såldes totalt 50 stycken, rapporterar P4 Västernorrland.

Sportfiskarna Skåne brukar sälja fiskekort för cirka 30 000 till 40 000 kronor en vanlig aprilmånad. I april i år sålde man för över 70 000 kronor, enligt SVT Nyheter Skåne.

– Det är helt klart ett mycket större fisketryck än vanligt och en annan tendens för sportfisket i Skåne än före coronan, säger ordförande Sture Eriksson till SVT.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons