Annons
Nyheter

Finländarna duktiga på att spara el

Finland • Publicerad 2 november 2022
Finländarna har hörsammat uppmaningen att korta ner på bastubaden och vidta andra åtgärder för att spara energi. Arkivbild.
Finländarna har hörsammat uppmaningen att korta ner på bastubaden och vidta andra åtgärder för att spara energi. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Elförbrukningen i Finland går ner för tredje månaden i rad, enligt stamnätsbolaget Fingrid. Det är myndigheternas energisparkampanj som gett resultat.

I augusti sjönk elförbrukningen med tre procent, i september med sju och i oktober med åtta procent. Ett bra resultat, särskilt med tanke på att elpriserna i oktober sjönk, anser Fingrids vd.

Annons

– Uppmaningen att spara på el har väldigt väl nått finländarna, som trots det lägre priset har lyckats mycket bra med målsättningarna för sparandet, säger Tuomas Rauhala till Svenska Yle.

EU har satt som mål att spara fem procent energi vid tider då förbrukningen är i topp, och tio procent i vinter.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons