Annons
Nyheter

Fick avslag i grannkonflikt före mord

Den man som misstänks ha mördat en kvinna i 65-årsåldern på en ort i Karlstads kommun under tisdagen fick strax före mordet avslag på sin begäran om att bostadsbolaget skulle agera mot vad han menade var trakasserier från grannar, rapporterar .
Brott • Publicerad 9 juni 2021
En kvinna i 65-årsåldern dödades på tisdagen i en knivattack på en uteplats i Karlstads kommun.
En kvinna i 65-årsåldern dödades på tisdagen i en knivattack på en uteplats i Karlstads kommun.Foto: Joachim Lagercrantz/ Nya Wermlands-Tidningen

Mannen har enligt NWT vid flera tillfällen anmält till bostadsbolaget att den mördade kvinnan och ett tiotal andra grannar har stört och trakasserat honom och krävt att bostadsbolaget åtgärdar situationen.

Hyresvärden agerade dock inte, eftersom man inte delade synen på hans klagomål, och mannen drev då frågan vidare till hyresnämnden.

Annons

I december 2019 fick han avslag i domstolen för sina krav att grannarna skulle tilldelas en varning. Beslutet överklagades och under tisdagen meddelade Svea hovrätt att även de avslog mannens krav, rapporterar NWT. Enligt tidningen meddelades mannen beslutet från hovrätten skriftligt bara minuter före mordet på kvinnan, som inträffade utomhus vid lunchtid på tisdagen.

Den misstänkte gärningsmannen greps av polisen alldeles intill brottsplatsen.

Mannen, som är i ungefär samma ålder som kvinnan, är nu anhållen misstänkt för mord. Hans inställning till brottet är i nuläget okänd.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons