Annons
Nyheter

Försvunnen femåring i Hagfors hittad död

En femårig pojke som försvann i morse från ett HVB-hem i centrala Hagfors har hittats död.
Samhälle • Publicerad 15 juni 2021
En femårig pojke som försvann vid sjutiden i morse från ett HVB-boende i centrala Hagfors har hittats död. Efter en stor räddningsinsats hittades pojken i en närliggande älv.
En femårig pojke som försvann vid sjutiden i morse från ett HVB-boende i centrala Hagfors har hittats död. Efter en stor räddningsinsats hittades pojken i en närliggande älv.Foto: Joachim Lagercrantz/TT

Pojken hittades i vattnet vid strandkanten vid tiotiden, ungefär tre timmar efter att han försvunnit från boendet. Han fördes till sjukhus, men det är oklart om han då var vid liv.

– Jag kan inte de detaljerna, men jag vet att han konstaterades död efter han förts till sjukhus, säger polisens presstalesperson Diana Qudhaib.

Annons

Polisen kommer att utreda omständigheterna till pojkens försvinnande. Just nu är brottsrubriceringen vållande till annans död men det finns ingen misstänkt.

– Det är för tidigt att säga vad som har hänt, vi vet inte riktigt hur han försvann. Det är det vi får utreda nu, säger Diana Qudhaib.

Försvann från HVB-hem

Pojken försvann tidigt på morgonen från ett HVB-hem, endast iklädd en blöja. En stor sökinsats med bland annat hundpatrull drogs i gång med fokus på området där pojken senast sågs. Drönare och helikopter var på väg för att delta i sökinsatsen, men hann inte komma fram innan pojken hittades.

Birgitta Bergh är föreståndare på HVB-hemmet i fråga och vill inte uttala sig om de specifika omständigheterna som ledde upp till försvinnandet.

– Det jag kan säga är att det som har hänt är förfärligt och att det är en oerhörd förstämning här. Det som har skett är plågsamt och väldigt tungt för oss. Nu handlar det om att vi måste ta hand om oss själva och framför allt ta hand om barnen i verksamheten, säger hon till TT.

Ska utreda

Humana, det privata vårdbolaget som driver HVB-hemmet i fråga, vill inte kommentera vad som har hänt i detalj än.

– Vi har startat en utredning för att se vad som har hänt, om vad som kan ha gått fel och vad vi eventuellt måste rätta till om vi har missat något, säger Humanas pressansvarige Patrik Silverudd.

Han säger att personalen på boendet är förtvivlade och att om det behövs extra resurser och stöd kommer det att finnas på plats.

– Våra tankar går naturligtvis till föräldrarna och personalen som arbetar på plats, det är oerhört tungt för alla.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons