Annons
Nyheter

Fem alpackor hittade döda i Dalsland

Fem alpackor hittades i onsdags döda i Bäckefors i Dalsland. Troligen dog de av ett blixtnedslag sedan ett åskoväder dagen före hade dragit över den gård där djuren bodde, rapporterar SVT Nyheter Väst.
Dalsland • Publicerad 4 maj 2018
Alpackorna på bilden har inget med händelsen att göra.
Alpackorna på bilden har inget med händelsen att göra.Foto: Kerstin Joensson

De döda alpackorna upptäcktes i sin hage av Iris Nouwt, som äger gården tillsammans med sin make. Djuren låg då tillsammans med halsarna över varandra och blod som rann från ögonen.

– Det såg förfärligt ut. Man kan inte tro att det är sant. De var mer än lantbruksdjur för oss. De flesta var ju födda på vår gård, säger Iris Nouwt till SVT.

Annons

Hon säger också att alpackorna, som gick under namnen Sun Pete, Sun Mae, Sun Suprice, Mea Java och Akka Mocca, låg i samma ställning som de brukade göra när de sov, vilket skulle kunna tyda på att de försökte söka skydd mot regnet i samband med att blixten slog ned.

Ekonomiskt innebär alpackornas död även en ekonomisk förlust på totalt omkring 100 000 kronor. Iris Nouwt hoppas dock att förlusten täcks av gårdens katastrofförsäkring.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons