Annons
Nyheter

Felix stoppar köttbullar

Orkla Foods i Sverige återkallar Felix små delikatessköttbullar med bäst före-datumet 10 oktober 2018. Orsaken: De innehåller fel ingredienser
Sverige • Publicerad 1 december 2017
Foto: Janerik Henriksson/TT

Förpackningar på 600 gram med små delikatessköttbullar från Felix återkallas, eftersom man råkat blanda ner ägg i dem under tillverkningen. Bland ingredienserna på förpackningen står äggkomponenten inte med. Återkallelsen gäller köttbullar med 10 oktober 2018 som bäst före-datum.

Äggen i produkten kan enligt Orka Foods ge allergiska reaktioner.– Vi ser givetvis allvarligt på det inträffade. Våra kunder och konsumenter ska kunna lita på att vi levererar produkter med rätt innehåll. Därför drar vi omedelbart in den felaktiga produkten, säger Christian Pålsson, tillförordnad kvalitetschef för Orkla Foods i Sverige, i ett pressmeddelande.

Sandra Molliver
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons