Annons
Nyheter

Svårsläckt brand i industrilokal på Hisingen

Rökutvecklingen från branden i en industribyggnad på Hisingen i Göteborg har avtagit. Men släckningsarbetet väntas fortsätta in på onsdagen.
Brand • Publicerad 24 maj 2022
Väg avstängd på grund av en industribranden på Hisingen.
Väg avstängd på grund av en industribranden på Hisingen.Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
Industribyggnaden ligger inte så långt från Säve flygplats.
Industribyggnaden ligger inte så långt från Säve flygplats.Foto: Johan Hallnäs/TT

Det viktiga meddelandet till allmänheten (VMA) som utfärdades tidigare på tisdagen har tagits bort, meddelar Räddningstjänsten Storgöteborg i ett pressmeddelande.

Varningen innebar att personer inom en radie av tre kilometer från branden i en lagerlokal, mellan Björlanda och Säve flygfält, uppmanades att hålla sig inomhus och stänga om sig.

Annons

Branden upptäcktes vid tiotiden. Även om rökutvecklingen avtagit är räddningstjänsten kvar med ett 30-tal brandmän.

Eftersom det finns brännbara och explosiva varor i lokalen gäller ett säkerhetsavstånd på 300 meter.

"Det finns tryckkärl i byggnaden vilket gör att insatsen fokuseras på utvändig släckning och begränsning av branden. Berörda hushåll och verksamheter är utrymda. Branden är svårsläckt och släckningsarbetet beräknas fortsätta under kvällen och natten", skriver räddningstjänsten i pressmeddelandet.

Brandorsaken är okänd.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons