Annons
Nyheter

Färdtjänstchaufför dömd för övergrepp

Brott • Publicerad 19 september 2021
En taxichaufför i Göteborg har dömts till sex månaders fängelse. Arkivbild.
En taxichaufför i Göteborg har dömts till sex månaders fängelse. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

En taxichaufför i Göteborg har dömts till sex månaders fängelse för sexuella övergrepp mot två kvinnor med funktionsnedsättningar, skriver Göteborgs-Posten.

De två kvinnorna, båda i 30-årsåldern, har båda fysiska och psykiska funktionsnedsättningar och utvecklingsförseningar. De skulle skjutsas med färdtjänst till en sommarfest när chauffören, en man i 60-årsåldern, stannade bilen flera gånger och tog på deras underliv.

Annons

Kvinnorna har berättat att det gjorde ont och att de var rädda. De har även sagt att de försökte säga ifrån men att mannen inte lyssnade på dem.

Tingsrätten bedömer kvinnornas vittnesmål som trovärdiga, bland annat på grund av att de inte anses ha den intelligensnivå som krävs för att hitta på en liknande historia. Deras berättelse styrks även av taxins positionshistorik.

Mannen, som nekar till brott, ska förutom fängelsestraffet betala skadestånd på 55 000 kronor var till kvinnorna.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons