Annons
Nyheter

Får i Tensta dödade med gift

Brott • Publicerad 9 april 2021
Fyra får har dött efter att något hällts i deras dricksvatten. Blden föreställer ett annat får. Arkivbild.
Fyra får har dött efter att något hällts i deras dricksvatten. Blden föreställer ett annat får. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg/TT

Fyra får vid en 4H-gård i Tensta i nordvästra Stockholm har dött sedan någon misstänks ha förgiftat deras dricksvatten, rapporterar lokaltidningen Mitt i.

Vattnet förgiftades under natten mellan lördag och söndag förra helgen. Personalen upptäckte att fåren inte mådde bra på söndagsförmiddagen och några timmar senare dog djuren. Vattnet i djurens hinkar luktade tändvätska och var oljigt, berättar de.

Annons

Natten till torsdag testade man att ställa ut vattenhinkar i hagarna. Morgonen därpå hade någon hällt något i vattnet igen.

– Som tur är var vi förberedda den här gången, men att någon förgiftar vattnet igen är otroligt läskigt. Man måste klättra över stängsel och allt för att komma åt, vilket personerna uppenbarligen gjort, säger en anonym verksamhetsledare till Mitt i.

Djuren har flyttats från gården och alla aktiviteter som involverar dem har ställts in. Polisen utreder djurplågeri och skadegörelse, men ännu misstänks ingen för brott.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons