Annons
Nyheter

Familj föll ner i vulkan – omkom

Ett par och deras elvaårige son dog sedan de ramlat ner i en grund vulkankrater i södra Italien.
En sjuårig pojke överlevde olyckan som inträffade på tisdagen i Campi Flegrei (Brinnande fälten), ett stort vulkaniskt område, en så kallad supervulkan, väster om Neapel.
Italien • Publicerad 12 september 2017
Räddningsmanskap och poliser vid platsen där tre personer omkom efter att ha ramlat ner i en vulkankrater.
Räddningsmanskap och poliser vid platsen där tre personer omkom efter att ha ramlat ner i en vulkankrater.Foto: Ciro Fusco

Området är ett populärt turistmål. Enligt italienska medier ska elvaåringen ha ramlat i först, efter att ha klättrat över staketet som omgärdade kratern. Föräldrarna ska ha fallit i när de försökte rädda honom. Familjen var från norra Italien.

Annons

Dödsorsaken är inte fastställd, men myndigheter tror att de kan ha avlidit av att ha andats in giftiga gaser från vulkanen. Campi Flegrei rymmer mer än 30 kratrar och andra vulkaniska strukturer, vars aktivitet oroar experterna.

Olyckan ska ha ägt rum i Solfatara-kratern, där koldioxid, vattenånga och svavelgaser stiger upp ur underjorden.

Olyckan inträffade strax väster om Napoli.
Olyckan inträffade strax väster om Napoli.
TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons