Annons
Nyheter

Barnfamilj besköts i bil – två män häktade

Två män häktas för mordförsök, försök till rån och grovt vapenbrott efter att en familj besköts i sin bil i Upplands-Bro i måndags kväll. Enligt misstankarna rör det sig om ett rån som spårat ut.
"Det var ren tur att ingen människa blev dödad", säger åklagaren.
Brott • Publicerad 6 augusti 2021
Skottlossningen inträffade den 2 augusti. Arkivbild.
Skottlossningen inträffade den 2 augusti. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

"Jag bedömer att det handlar om ett försök till rån men förundersökningen innefattar även misstankar om försök till mord då skott avlossades mot passagerarutrymmet i bilen", säger åklagare Henrik Stiernblad i ett pressmeddelande.

De två männen, 22 och 28 år gamla, greps strax efter skottlossningen i Upplands-Bro norr om Stockholm i måndags. De anhölls under natten mot tisdagen misstänkta för försök till grovt rån och grovt vapenbrott.

Annons

På fredagseftermiddagen häktades männen av Attunda tingsrätt, misstänkta för mordförsök och grovt vapenbrott. Männen är häktade på den lägre misstankegraden, skälig misstanke, rapporterar SVT Nyheter.

Enligt åklagare Henrik Stiernblad är gärningen särskilt allvarlig med tanke på att den riktats mot en familj med ett litet barn.

"Enligt vad som framkommit hittills i utredningen ska det ha varit fyra gärningsmän med skjutvapen som angrep en familj som var på den aktuella platsen i ett privat ärende. Efter att gärningsmännen försökt öppna en av bildörrarna så avlossas skott in i bilen", säger Stiernblad i pressmeddelandet.

Enligt åklagaren genomfördes gärningen med ett "gränslöst användande av våld".

De två misstänkta uppges tillhöra ett kriminellt nätverk och är även misstänkta för grovt vapenbrott efter att flera skjutvapen hittats i ett garage i närheten av brottsplatsen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons