Annons
Nyheter

Tre grova våldsbrott i Malmö – ingen gripen

Tre grova våldsbrott inträffade i Malmö under natten mot lördag. Ingen är ännu gripen i något av ärendena. Två av brotten – en skottlossning och en sprängning – kan kopplas till varandra, enligt Sydsvenskan.
Brott • Publicerad 11 mars 2023
Polisens bombtekniker på plats på Rosengård i Malmö efter en detonation vid en fasad natten till lördagen.
Polisens bombtekniker på plats på Rosengård i Malmö efter en detonation vid en fasad natten till lördagen.Foto: Johan Nilsson/TT
Polisens kriminaltekniker undersöker skotthål i fasad, stuprör och rutor i Limhamn i Malmö på lördagsmorgonen.
Polisens kriminaltekniker undersöker skotthål i fasad, stuprör och rutor i Limhamn i Malmö på lördagsmorgonen.Foto: Johan Nilsson/TT

Vid 23.30-tiden på fredagen kom en skottskadad man till akuten i Malmö. Polisen fick inte fram var skottlossningen hade ägt rum men upprättade en anmälan om försök till mord och grovt vapenbrott. Vid 19-tiden på lördagen är ingen gripen.

En halvtimme senare ringde flera personer om en hög smäll. Den hördes över stora delar av staden och det kom därför in samtal från flera håll. Det gjorde att polisen först hade svårt att lokalisera var explosionen ägt rum. Senare kunde de konstatera att fasaden och flera fönster på ett åttavåningshus på Rosengård hade fått skador.

Flera skott

Annons

Enligt Sydsvenskan är en ökänd gängkriminell skriven på adressen. Han häktades nyligen för en brottshärva med kopplingar till mordet på köpcentrumet Emporia.

Platsen undersöktes av nationella bombskyddet och sedan av kriminaltekniker.

Ingen människa kom till skada.

Fyra timmar efter det, strax efter 04 på morgonen, avlossades flera skott genom ett lägenhetsfönster i stadsdelen Limhamn. Inte heller här kom någon person till skada.

Gängkopplingar på båda adresserna

Enligt Sydsvenskan bor där personer med kopplingar till samma nedlagda kriminella gäng som på adressen i Rosengård.

Bostadshuset i Limhamn har flera gånger tidigare utsatts för attacker. Det har skjutits mot fastigheten och en sprängladdning har placerats i trapphuset.

Polisen kan dock inte kommentera om det finns någon koppling mellan brotten.

– Det vore oaktsamt i ett så tidigt skede, säger polisens presstalesperson Rickard Lundqvist.

Ingen var ännu vid 19-tiden gripen i något av ärendena.

I veckan har det skett flera explosioner i Malmö: i Fosie den 7 mars, i Rörsjöstaden den 9 mars och nu i Rosengård den 11 mars.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons