Annons
Nyheter

Trist start på börsveckan

Stockholmsbörsen inledde börsveckan med sjunkande kurser.
Vid stängning hade OMXS-index tappat 0,8 procent.
Börs • Publicerad 19 april 2021
Börsen sjönk i måndagens handel. Arkivbild.
Börsen sjönk i måndagens handel. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/TT

Måndagen inleddes annars i dur men kurserna vände nedåt vid lunchtid. Nedgången blev bred, endast en handfull av de stora bolagen på OMXS30-listan landade på plus.

Under den kommande veckan drar rapportfloden i gång på allvar och flera storbolag, som Ericsson och Volvo, kommer att rapportera det första kvartalet. Just Ericsson och Volvo fanns också med bland dagens tyngsta förlorare med nedgångar på 1,9 respektive 2,3 procent.

Annons

Kullagertillverkaren SKF backade 2,2 procent och verkstadskoncernen Atlas Copco sjönk 2,3 procent.

Bankerna hade också en dålig dag. Swedbank och SEB föll båda 1,3 procent. Under morgonen meddelades att Danske Banks vd avgår efter att han pekats ut som misstänkt i en brottshärva i Nederländerna.

Bland de få vinnarna fanns snustillverkaren Swedish Match som steg 1,2 procent. Lika mycket lyfte Skogsbolaget SCA och läkemedelskoncernen Astra Zeneca.

Utanför storbolagslistan sjönk nätmäklaren Nordnets aktie 2,3 procent efter en omvänd vinstvarning från bolaget.

De ledande Europabörserna stängde blandat. FTSE100-index i London sjönk 0,3 procent, DAX-index i Frankfurt tappade 0,6 procent medan CAC40-index i Paris gick upp 0,2 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons