Nyheter

Eurozonens industriproduktion rasar

Ekonomi • Publicerad 12 juni 2020
Det blev ett stort ras för industriproduktionen i eurozonen i april, fast det såg inte lika illa ut som befarat. Arkivbild.
Det blev ett stort ras för industriproduktionen i eurozonen i april, fast det såg inte lika illa ut som befarat. Arkivbild.Foto: Jens Meyer/AP/TT

Industriproduktionen i eurozonen rasade med 17,1 procent i april jämfört med månaden före, enligt EU:s statistikmyndighet Eurostat. Nedgången var dock något mindre djup än vad många bedömare hade räknat med.

Snittprognosen bland analytiker låg på en nedgång för industriproduktionen i april med 20 procent, enligt en Reutersenkät.

Jämfört med april i fjol var nedgången 28 procent, mot en prognos på minus 29,5 procent.

Industriproduktionen i mars sjönk 11,9 procent mot februari, enligt reviderade tal från Eurostat. Tidigare beräknades den nedgången ha uppgått till 12,9 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.