Annons
Nyheter

EU-kåren på avvägar – till Disneyland

EU • Publicerad 16 oktober 2023
EU-parlamentariker och deras medarbetare fick en åktur till Disneyland av misstag. Arkivbild.
EU-parlamentariker och deras medarbetare fick en åktur till Disneyland av misstag. Arkivbild.Foto: François Mori/AP/TT

Hundratals EU-parlamentariker och deras medarbetare reste till Disneyland på måndagsmorgonen. Tåget mellan parlamentets två säten körde fel.

Tåget lämnade Bryssel och hade stannat vid Parisflygplatsen Charles de Gaulle när det sedan hamnade på fel spår, rapporterar Politico. Det kom fram till stationen vid Disneyland Paris och stod där i 45 minuter innan det kunde vända.

Annons

"Vi fick tyvärr inte kliva av", säger en icke namngiven EU-tjänsteman till Politico och tillägger att det gick att se bergochdalbanan Space Mountain från tågets fönster.

En annan tjänsteman säger att det hördes skämtsamma rop om "ett säte nu" – kritikers paroll när de ifrågasätter att parlamentet ska lägga tid och pengar på resorna mellan Bryssel och Strasbourg.

Många av EU-parlamentets 705 ledamöter och deras medarbetare reser varje månad mellan parlamentets två säten med chartrade tåg. Att parlamentet ska ha två säten skrevs in i EU:s stadgar med Maastricht-fördraget 1993.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons