Nyheter

En gripen för bränder i Gävle

Brott (TT) Artikeln publicerades
För tredje natten i rad har fordon brunnit i stadsdelen Sätra i Gävle. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
För tredje natten i rad har fordon brunnit i stadsdelen Sätra i Gävle. Arkivbild.

För tredje natten i rad har stadsdelen Sätra i Gävle drabbats av anlagda fordonsbränder. Vid 22.40-tiden på torsdagskvällen kom ett larm om en husvagnsbrand som visade sig ha spridit sig till ännu en husvagn och två släpkärror.

Någon timme senare kunde polisen efter vittnesuppgifter gripa en person en bit ifrån brandplatsen.

Trots gripandet inkom senare två nya larm om bilbränder i området och polisen jagar nu fler misstänkta.

– Flera gärningsmän verkar det ju vara i och med att vi har gripit en misstänkt och det brinner ändå. Vi får utreda om det som har varit tidigare nätter kan kopplas till personen som är gripen, säger Andreas Örth, RLC-befäl vid polisen i region Mitt.

På torsdagen hade polismyndigheten i Gävle ett särskilt möte för att ta fram en plan för situationen i området, skriver Gefle Dagblad. Bland annat har polisen nu hög närvaro i Sätra för att förebygga fler anlagda bränder.

Den gripne är misstänkt för skadegörelse alternativt grov skadegörelse.Tidigare nätter har omkring 20 bilar brunnit.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Borås Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.