Nyheter

En femtedel av brittisk ekonomi upp i rök

Ekonomi • Publicerad 12 juni 2020
Det hårt coronadrabbade Storbritannien tappade en dryg femtedel av sin bruttonationalprodukt (BNP) i april jämfört med månaden före. Arkivbild.
Det hårt coronadrabbade Storbritannien tappade en dryg femtedel av sin bruttonationalprodukt (BNP) i april jämfört med månaden före. Arkivbild.Foto: Alberto Pezzali/AP/TT

Den brittiska ekonomin drabbades hårt av covid-19 och de stora nedstängningarna av verksamhet i landet i april visar färsk statistik. Storbritanniens bruttonationalprodukt (BNP) föll med 20,4 procent under april månad jämfört med månaden före. Industriproduktionen rasade nästan lika mycket, med 20,3 procent.

Nedgången var större än väntat. Analytiker hade räknat med att BNP skulle falla med 18,4 procent och industriproduktionen med 15 procent.

Tjänsteproduktionen i april föll 19 procent mot väntade 20 procent.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.