Nyheter

En anhållen för KTH-hotet

En person är gripen och anhållen för massakerhotet mot KTH, Kungliga tekniska Högskolan i Stockholm.
Nyheter • Publicerad 15 mars 2010
En person är gripen och anhållen för massakerhotet mot KTH, Kungliga tekniska Högskolan i Stockholm. Kungliga Tekniska Högskolan under måndagsmorgonen.
En person är gripen och anhållen för massakerhotet mot KTH, Kungliga tekniska Högskolan i Stockholm. Kungliga Tekniska Högskolan under måndagsmorgonen.Foto: Claudio Bresciani / SCANPIX

Han har erkänt, uppger KTH:s säkerhetschef Lena Edvardsson för TT.

Mannen hade hotat skjuta elever på skolan.

– Vi kommer att ha poliser på plats på skolan för att informera om läget, säger Lena Edvardsson.

Den gripne mannen har i ett första förhör erkänt att han lagt ut hoten, säger Stockholmspolisens informatör Ulf Göranzon till TT.

Mannen greps i Göteborg.

– Klockan halv ett i natt kom vi fram till en misstänkt person, säger Ulf Göranzon.

Mannen anhölls därefter i sin frånvaro av åklagare och greps senare under natten i Göteborg. Ulf Göranzon vill inte lämna några fler detaljer kring vad som kommit fram i förhöret, eller om polisen tror att det låg allvar bakom hoten på internet.

Ett 50-tal poliser har avsatts för att bevaka KTH under måndagen. Ulf Göranzon kan inte säga om hur planerna ändras efter gripandet.

– Vi ska ha ett möte nu på morgonen för att bestämma hur det blir.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.