GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Tolv döda i bussolycka i Kroatien

Minst tolv polska medborgare omkom och ett trettiotal skadades när en polskregistrerad buss sladdade av en motorväg i norra Kroatien tidigt på lördagsmorgonen.
Kroatien • Publicerad lördag 12:33
Den polska bussen var på väg mot byn Medjugorje, en katolsk helgedom i södra Bosnien och Hercegovina, enligt den polska premiärministern Mateusz Morawiecki.
Den polska bussen var på väg mot byn Medjugorje, en katolsk helgedom i södra Bosnien och Hercegovina, enligt den polska premiärministern Mateusz Morawiecki.Foto: AP/TT

Inledningsvis uppgavs elva personer ha omkommit i olyckan, men kroatisk polis uppgav senare att ytterligare en person avled på sjukhus till följd av sina skador.

Sammanlagt 43 personer färdades i bussen. Den troligaste orsaken till olyckan är att busschauffören somnade vid ratten, rapporterar en kroatisk statlig tv-kanal.

Olyckan ska ha inträffat klockan 05.40 på morgonen, fem mil norr om Kroatiens huvudstad Zagreb. Motorvägssträckan är hårt trafikerad under turistsäsongen.

Bussen var fylld av pilgrimer på väg mot byn Medjugorje, en katolsk helgedom i södra Bosnien och Hercegovina, uppger den polska premiärministern Mateusz Morawiecki.

Bussen ska ha startat i närheten av Polens huvudstad Warszawa.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.