GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Elev tog med kniv till skolan – döms

Brott • Publicerad 23 september 2022
En 18-årig gymnasieelev har dömts för att ha tagit med sig en butterflykniv till skolan. Arkivbild.
En 18-årig gymnasieelev har dömts för att ha tagit med sig en butterflykniv till skolan. Arkivbild.Foto: Björn Roos/ Tullverket

En gymnasieelev har dömts för grovt brott mot knivlagen efter att ha tagit med sig kniv till skolan under två–tre veckor i sträck, skriver Ystads Allehanda.

Polisen påträffade eleven med en så kallad butterflykniv i innerfickan. Enligt 18-åringen bar han kniven i självförsvar eftersom han påstår sig ha blivit hotad av en annan elev på skolan.

Ystads tingsrätt dömer honom till villkorlig dom och dagsböter.

Rättad: I en tidigare version fanns en felaktig brottsrubricering.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.