GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Eldhärjade kolsyrefabriken får "brinna färdigt"

Brand • Publicerad 1 augusti 2021
Det ryker fortfarande från den eldhärjade kolsyrefabriken i Gröndal i södra Stockholm.
Det ryker fortfarande från den eldhärjade kolsyrefabriken i Gröndal i södra Stockholm.
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Brandläget i den eldhärjade kolsyrefabriken i Gröndal i södra Stockholm är oförändrad sedan lördagen.

– Det ryker fortfarande ganska mycket från platsen och det kommer att fortsätta göra det, säger Timmy Cehlin, ledningsoperatör vid räddningstjänsten, till TT vid 21-tiden på söndagen.

Räddningstjänsten fortsätter att bevaka branden.

– Läget har inte förändrats under senaste dygnet. Det ryker och är varmt och det brinner fortfarande på vissa ställen och blossar upp här och där, men det är ingenting som är superkraftigt.

Anledningen till att räddningstjänsten inte längre använder vatten för att helt släcka branden är risken för att farliga ämnen rinner ut i Mälaren med släckvattnet.

– Vi låter det brinna färdigt. Det kan pågå ganska länge, säger Timmy Cehlin.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.