GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Eftersökt Brommakvinna fortfarande borta

Efter nästan två veckor är en Stockholmskvinna i 40-årsåldern fortfarande spårlöst borta. En man som polisen beskriver som närstående till kvinnan är häktad för människorov, men han nekar till brott.
Brott • Publicerad 24 februari 2022
Den sista säkra iakttagelsen av den försvunna kvinnan gjordes vid Stora Mossens tunnelbanestation i västra Stockholm på kvällen den 12 februari. Arkivbild.
Den sista säkra iakttagelsen av den försvunna kvinnan gjordes vid Stora Mossens tunnelbanestation i västra Stockholm på kvällen den 12 februari. Arkivbild.Foto: Hasse Holmberg/TT

Den sista säkra iakttagelsen av henne gjordes vid Stora Mossens tunnelbanestation i västra Stockholm sent på kvällen lördagen den 12 februari. Polis och åklagare tror att hon då var på väg hem från jobbet.

– Problemet just nu är att vi inte riktigt vet var vi ska söka efter henne. Vi har ingen utpekad plats att söka på, säger åklagare Josefina Yalo till TT.

Polisen har gått ut med en vädjan om tips från allmänheten och samtidigt publicerat en bild på en bil som kan vara intressant i utredningen, en Saab 900 av årsmodell 1998. Enligt uppgift ska den ha rört sig i Bromma och i områden runt Nacka och Ekerö.

Kvinnan anmäldes försvunnen den 14 februari och dagen därpå greps en man som ska vara närstående till kvinnan som misstänkt för människorov. Han sitter nu häktad. Några fler misstänkta finns inte i nuläget i utredningen, enligt åklagaren.

Kvinnan är hemmahörande i Bromma i Stockholm.

– Det är en vanlig kvinna med ett ordnat liv och barn och så vidare, säger åklagaren.

TT: Vad tror ni kan ha hänt henne?

– Det är det vi försöker att ta reda på. Huvudfokus är så klart att hitta henne, det är det vi hoppas på, säger Josefina Yalo.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.