Annons

Ebba Busch tar avstånd från omvändelseförsök

Politik • Publicerad 5 juli 2022
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch på en bild från i juni i år.
Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch på en bild från i juni i år.Foto: Anders Wiklund/TT

Dagens Nyheter publicerar i dag en granskning som visar hur flera religiösa församlingar erbjuder "omvändelse" från homosexualitet för hbtqi-personer. Svenska Hillsong Church gör också det enligt granskningen.

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch har haft kopplingar till kyrkan, skriver DN. Enligt tidningen medverkade Ebba Busch i boken ”Tankar om tro och andlighet” där det framgår att hennes ”andliga hemvist” bland annat är i Hillsongkyrkan.

Annons

I Sveriges radios utfrågning i P1 morgon tog Busch avstånd från "omvändelse" av hbtqi-personer.

– Det är vi som parti väldigt emot och tar kraftfullt avstånd ifrån, därför att alla människor är lika mycket värda, säger hon till radion.

Flera partier vill sedan tidigare kriminalisera så kallade omvändelseförsök, rapporterar SR, och även Busch vill se åtgärder mot detta, sade hon under utfrågningen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons