Annons
Nyheter

Dyrt virus för belgisk prins

Coronaviruset • Publicerad 11 juni 2020
Dyra böter väntar för belgiska prinsessan Astrids son Joachim, sedan han brutit mot coronarestriktionerna i Spanien. Arkivfoto.
Dyra böter väntar för belgiska prinsessan Astrids son Joachim, sedan han brutit mot coronarestriktionerna i Spanien. Arkivfoto.Foto: Ahn Young-joon/AP/TT

Nästan 110 000 svenska kronor – 10 400 euro – blir notan för belgiske prins Joachims dust med coronaviruset.

Den 28-årige systersonen till kung Philippe har bötfällts av myndigheterna i Córdoba för att ha brutit mot coronarestriktionerna när han i slutet av maj deltog i sin flickväns födelsedagsfest tillsammans med åtminstone 26 andra personer, skriver spanska tidningen El País.

Annons

Prinsens resa till och från Spanien mitt under coronakrisen har väckt kritik och irritation i både Belgien och Spanien. Till råga på allt testade han dessutom positivt för coronaviruset när han kom hem igen efter festen.

Joachim är son till den belgiske kungens lillasyster Astrid och hennes make, prins Lorenz av Habsburg-Este.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons