Annons
Nyheter

Drygt sju års fängelse för torped

Brott • Publicerad 7 juli 2023
En 21-årig man har dömts till drygt sju års fängelse av Kalmar tingsrätt för förberedelse till mord och grovt vapenbrott. Arkivbild
En 21-årig man har dömts till drygt sju års fängelse av Kalmar tingsrätt för förberedelse till mord och grovt vapenbrott. ArkivbildFoto: Mikael Fritzon / TT

En 21-årig man som pekats ut som utsänd torped med uppdrag att skjuta en tonåring som bodde i ett villaområde i Kalmar har dömts till sju och ett halvt års fängelse, rapporterar lokala medier. Han döms för förberedelse till mord och grovt vapenbrott.

Det var i vintras som polisen larmades om att en maskerad person rörde sig i villaområdet. 21-åringen försökte fly på en elsparkcykel men kunde gripas av polisen. På platsen hittades senare en skarpladdad pistol.

Annons

Måltavlan ska ha varit en tonåring som bodde i området men som inte var hemma vid tillfället. Enligt åklagaren var han vittne i en rättegång kring en skjutning i Kalmar.

En annan 21-årig man som ska ha skjutsat torpeden till Kalmar frias av tingsrätten för medhjälp till förberedelse till mord.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons