Nyheter

Drogs in i inhägnad – dödades av 40 krokodiler

Kambodja • Publicerad fredag 09:01
En krokodil äter en vattenorm på en reptilfarm i Siem Reap. Det är inte samma krokodil som omnämns i texten. Arkivbild.
En krokodil äter en vattenorm på en reptilfarm i Siem Reap. Det är inte samma krokodil som omnämns i texten. Arkivbild.Foto: David Longstreath/AP/TT

En 72-årig man har dödats av omkring 40 krokodiler sedan han dragits in i en inhägnad på familjens reptilfarm, enligt polisen i Siem Reap i Kambodja.

Mannen försökte flytta en krokodil ur en bur där den lagt ägg, när reptilen tog tag i mannens käpp och drog in honom i hägnet. En stor grupp krokodiler gav sig då på mannen och slet honom i stycken.

– Krokodilen gick till attack mot käppen medan mannen försökte jaga krokodilen ur en äggläggningsbur, säger polischefen Mey Savry.

– Sedan slog andra krokodiler till och attackerade honom tills han var död.

Det finns ett flertal krokodilfarmer kring Siem Reap. 2019 åt krokodiler upp en tvåårig flicka på en reptilfarm i samma by som den som nu drabbats av en ny tragedi.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.