GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Dömda för vapen i rapvideo överklagar till HD

Brott • Publicerad fredag 21:50
Bild från inspelningen av rapvideon. Den vita Audin användes senare vid skottlossningen i Botkyrka förra sommaren, där en flicka dödades. Arkivbild.
Bild från inspelningen av rapvideon. Den vita Audin användes senare vid skottlossningen i Botkyrka förra sommaren, där en flicka dödades. Arkivbild.Foto: Åklagarmyndigheten

Två av de tre män som dömts till fängelse för grovt vapenbrott efter att de hanterat flera vapen vid inspelningen av en rapvideo överklagar till Högsta domstolen och vill frias.

Ett av vapnen vid inspelningen, en AK 47, har visat sig vara samma som senare användes vid dödsskjutningen av en 12-årig flicka i Botkyrka, söder om Stockholm. Vapnet har även använts vid ett mordförsök i Norsborg som ägde rum före inspelningen, enligt undersökningar från Nationellt forensiskt centrum.

I musikvideon förekommer även samma vita Audi som användes vid mordet på flickan den 2 augusti förra året.

Den ene mannen dömdes till fyra års fängelse av Svea hovrätt. Den andre fick skärpt straff och dömdes till två år och sex månaders fängelse. Han misstänkts också i utredningen om mordet på flickan.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.