Annons
Nyheter

Dömd våldtäktsman åtalas för ytterligare sexbrott

Mannen förföljde, misshandlade och släpade ner en kvinna i en källare där han våldtog henne, enligt åklagaren. Nu åtalas den tidigare våldtäktsdömde mannen för flera sexualbrott.
Nyheter • Publicerad 24 mars 2014

Den 23-årige mannen hävdar att han är oskyldig. Åklagaren anser sig ha goda bevis för att han gjort sig skyldig till misshandel, sexuellt ofredande, försök till våldtäkt samt grov våldtäkt och övergrepp i rättssak. Bland bevisen finns mannens dna.

Den 22 december förra året ska han ha förföljt en kvinna från en tunnelbaneuppgång på Kungsholmen i Stockholm. Sedan ska han ha attackerat henne med knytnävsslag mot huvudet och ansiktet, dunkat hennes huvud i ett element, mot en stentrappa och mot en vägg. Nedsläpad till ett källarutrymme ska kvinnan ha våldtagits. Berättade hon för någon skulle 23-åringen eller någon av hans kompisar döda henne eller utsätta henne för fysiskt lidande.

Annons

Det har förekommit uppgifter om att mannen även utretts för andra sexualbrott än de han nu åtalas för.

– Det vill jag inte gärna uttala mig om, säger åklagaren Elisabeth Brandt.

Rättegången startar den 26 mars i Stockholms tingsrätt. 23-åringen har tidigare stått inför rätta. Då dömdes han för våldtäkt av en kvinna han följt med hem från krogen och för köp av sexuell tjänst från prostituerade.

Åtalet

Sexuellt ofredande, 22 oktober: 23-åringen tafsar på en kvinnans rumpa och mage men blir bortknuffad.

Misshandel, 16 november: 23-åringen knuffar omkull en kvinna på en bar.

Försök till våldtäkt, 10 december: 23-åringen följer en kvinna in i en trappuppgång, tar på hennes bröst, lår och rumpa och trycker upp henne mot en vägg. Han blir bortknuffad men ger sig på henne igen. När han blir bortknuffad en andra gång ger han upp.

Grov våldtäkt och övergrepp i rättssak, 22 december: 23-åringen förföljer en kvinna från en tunnelbaneuppgång, attackerar henne, misshandlar henne och våldtar henne. Han hotar med att hon ska dö eller skadas om hon polisanmäler. (TT)

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons