Annons
Nyheter

Dömd till livstid för andra gången

Den livstidsdömde 36-årige mannen hade i våras fått sitt straff omvandlat till ett tidsbestämt straff när han under en permission dödade sin fästmö.
Nyheter • Publicerad 10 november 2009

På tisdagen dömdes han på nytt till livstids fängelse för mord.

Det ovanliga fallet fick Kriminalvården redan i somras att se över sina rutiner och det tros i praktiken betyda att det kan bli svårare för andra livstidsdömda att få sina straff tidsbestämda.

Annons

Stockholms tingsrätt konstaterar att mannen på ett brutalt och aggressivt sätt knivdödat sin 33-åriga sambo.

Mannen dömdes i januari 1997 till livstids fängelse för att han knivdödat en berusad man i Värmland. Straffet omvandlades i maj till 21 års fängelse. Han skulle därmed friges villkorligt i augusti 2010.

Under en permission i januari 2008 träffade han en 32-årig kvinna som han förlovade sig med. Parets förhållande blev dock allt mer stormigt. Under midsommarhelgen bråkade båda och det var då som mannen dödade sambon i en lägenhet på Industrigatan i Stockholm.

Ett dygn efter dådet ringde 36-åringen själv till polisen och angav sig. Han berättade då att paret ingått en kärlekspakt och bestämt sig för att begå självmord tillsammans. Han sade sig själv ha misslyckats med att ta sitt eget liv.

Enligt 33-åringen hade han först försökt strypa henne med händerna men när inte det lyckades tog han fram en kniv och högg den i hennes kropp.

Tingsrätten tror inte på mannens berättelse utan menar att han dödat kvinnan för att hon ville avsluta deras förhållande. Mannens påstående om att kvinnan hade en mörk sida och stora problem har inte fått något stöd i polisens utredning utan snarare tvärtom.

TT

Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons