Annons
Nyheter

Dödssiffran stiger efter husras i Iran

Antalet döda stiger efter ett husras i sydvästra Iran i måndags. Minst 11 personer omkom i olyckan, rapporterar statliga iranska medier. Många fler tros sitta fast i bråten.
Iran • Publicerad 24 maj 2022
Flera döda när ett tiovåningshus rasade i staden Abadan i måndags.
Flera döda när ett tiovåningshus rasade i staden Abadan i måndags.Foto: Johan Hallnäs/TT
Förödelse efter husraset i Abadan i sydvästra Iran.
Förödelse efter husraset i Abadan i sydvästra Iran.Foto: Mohammad Amin Ansari/Fars/AP/TT

Ett 50-tal personer kan ha befunnit sig i byggnaden när den rasade, säger en chef vid räddningstjänsten till statlig tv under tisdagen. Det är dock oklart om den siffran inkluderar de personer som dragits ut från resterna av huset. Ett 40-tal personer rapporteras ha skadats, de flesta av dem lindrigt.

Räddningshundar har kallats in för att söka efter överlevande bland bråten.

Annons

Tiovåningshuset i staden Abadan höll på att byggas när delar av det rasade i samband med en sandstorm. Flera butiker och bilar på omkringliggande gator begravdes i rasmassorna.

I samband med raset blev borgmästaren Hossein Hamidpour misshandlad av en uppretad folkmassa, enligt iranska medier. Han ska senare ha gripits tillsammans med nio andra, men det är oklart huruvida han delgivits misstanke om något särskilt brott.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons