Annons
Nyheter

Dödlig polisskjutning mot soldater utreds

Filippinerna • Publicerad 2 juli 2020
Filippinernas försvarsminister Delfin Lorenzana under ett besök i Washington i april i fjol. Arkivbild.
Filippinernas försvarsminister Delfin Lorenzana under ett besök i Washington i april i fjol. Arkivbild.Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/TT

Filippinska myndigheter har inlett en utredning av en händelse där fyra soldater sköts ihjäl av poliser i den oroliga provinsen Sulu i landet södra delar.

De civilklädda soldaterna jagade misstänkta attentatsmän från den terrorstämplade gruppen Abu Sayyaf när de angreps av poliser, uppger militären.

Annons

Arméchef Gilbert Gapay har anklagat de nio inblandade poliserna för att ha mördat soldaterna, medan polisen beskriver händelsen som ett misstag.

– Vi vill inte att detta ska eskalera. Vi vill gå till botten med vad som hänt, säger försvarsminister Delfin Lorenzana, som tillägger att resultatet av utredningen kommer att presenteras inom kort.

Poliserna har frihetsberövats medan utredningen pågår, uppger inrikesminister Eduardo Ano.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons