Annons
Nyheter

Djur räddade vid brand på Visingsö

Inrikes • Publicerad 14 juni 2021
Alla djur har kunnat räddas vid en ladugårdsbrand på Visingsö. Arkivbild.
Alla djur har kunnat räddas vid en ladugårdsbrand på Visingsö. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

En kraftig brand med stor rökspridning bröt på söndagskvällen ut i en ladugård på Visingsö. Omkring 120 kor och kalvar fanns i byggnaden när branden startade, men samtliga dessa har kunnat räddas.

– När räddningsstyrkan kom fram var branden redan på väg igenom taket, men då hade ägarna arbetat hårt med att få ut alla djur, men en del är skadade, säger Gunnar Hansson, inre befäl på räddningstjänsten.

Annons

Styrkorna från Visingsö har fått hjälp från Gränna och Jönköping med att bekämpa branden, men dessa fick ta färja till ön, vilket försenade hjälpen. De kommer att vara kvar för släckning och eftersläckning över natten.

Räddningstjänsten har även fått hjälp från MSB med en helikopter som vattenbombar branden och områden som var i fara för spridning av elden.

– De håller på just nu, säger Gunnar Hansson vid midnatt.

Det var då ännu oklart om någon person skadats i samband med branden.

Spridningsrisken bedöms som begränsad utanför de intilliggande byggnaderna och släckningsarbetet fokuseras på att rädda dessa.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons