GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Detur stoppar all verksamhet för året

Det kritiserade resebolaget Detur stoppar all sin verksamhet för resten av året och samtliga resor ställs in under chartersäsongen 2022.
Resor • Publicerad 23 september 2022
Detur stoppar all verksamhet för 2022. Arkivbild.
Detur stoppar all verksamhet för 2022. Arkivbild.Foto: Anders Wiklund/TT

Uppgifterna om att bolaget ställer in all sin verksamhet för 2022 bekräftades under natten till fredagen i ett skriftligt uttalande till SVT.

Flera svenska charterturister har på plats i turkiska Alanya tvingats betala för sina hotellrum trots att de åkt på en färdigbetald paketresa, då Detur inte betalat rummen och flera resor har ställts in senaste dagarna.

Detur meddelar i ett skriftligt uttalande att bolaget behöver en ”omstart” till följd av bland annat sviktande reseunderlag, inflationen och flygbränslepriser.

Deturs pressavdelning har inte svarat på rykten om att bolaget köpts upp. Bolagets svenska sidor på både Facebook och Instagram har stängts ned.

I Deturs skriftliga meddelanden hävdar bolaget att uppgifterna om att Detur inte betalat för hotellrum i Turkiet är falska och att samtliga rum varit förbetalda.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.