Annons
Nyheter

Det slarvas med prismärkningen

Det kan vara svårt att hitta prisinformation i snabbköpet.
Nyheter • Publicerad 14 januari 2010
Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX

En undersökning som Konsumentverket gjort tillsammans med 35 kommunala konsumentvägledare i 291 butiker visar att för nio procent av varorna var det svårt eller omöjligt att hitta priset. Siffran för jämförpriserna är ännu högre, 15 procent.

Och för sex procent av det undersökta sortimentet stämde inte priset på hyllkanten med uppgifterna i prisfrågeterminalen. Detta gäller också nio procent av jämförpriserna.

"Det är inte acceptabelt att konsumenter fortfarande får felaktig information om pris och jämförpris. För att man ska kunna veta vilken vara som är den förmånligaste är det självklart att priset anges på ett korrekt och begripligt sätt", skriver Gunnar Larsson, Konsumentverkets generaldirektör och konsumentombudsman i ett pressmeddelande.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons