Nyheter

Demonstranter dödade i Iran

Fyra demonstranter har dödats i sammanstötningar med polis i Irans huvudstad Teheran, uppger en reformsinnad nyhetssajt enligt Reuters.
Nyheter • Publicerad 27 december 2009

Tidigare rapporterade reformistsajten Jaras att det förekommer sporadiska sammanstötningar mellan polis och demonstranter på flera håll i centrala Teheran.

"Det finns en massiv närvaro av demonstranter. Deras antal växer", skrev Jaras, vars rapporter inte kan bekräftas av oberoende källor eftersom internationella medier är förbjudna att rapportera om oroligheterna.

– Polisen slår demonstranter som sökt skydd i hus nära Imam Hossein-torget, sade ett vittne till AFP.

Torget ligger i östra änden av Enqelab-gatan, som korsar Teheran i öst-västlig riktning.

Ett annat vittne sade att poliser på motorcyklar jagade demonstranter på Enqelab-torget längre västerut, men att "folk återsamlades på en gata i närheten och att fler kommer för att stödja dem".

Demonstranterna är en blandning av unga och medelålders, och många uppges vara kvinnor. Många ropar "död åt diktatorn", uppger AFP:s vittne.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.