Nyheter

De protesterar mot Obama

Nätverket 4 september kommer att demonstrera med start på Medborgarplatsen klockan 17.
Nyheter • Publicerad 4 september 2013

– Vi är ett 20-tal organisationer som satt oss samman ganska snabbt. De flesta är vänsterorienterade, men vi har även andra organisationer med, säger Elin Gauffin från Rättvisepartiet Socialisterna.

Nätverket går under parollen "Nej till big brother Obama". Deltar gör bland andra Piratpartiet, Ung vänster, Sveriges fredsråd och Latinamerikagruppen.

– Vi protesterar mot att Obama fortfarande skickar folk till tortyr, och att Sverige agerat medlöpare i övervakningsskandalen. Jag hoppas att vi blir minst 2 000 personer, säger Gauffin.

Vid 18-tiden går demonstranterna i ett tåg till Mynttorget, där flera organisationer redan demonstrerar. Förenade Föreningar för ett fritt Iran (FFFI) kräver att Obama agerar efter attackerna mot Camp Ashraf, och i en bur sitter en orangeklädd Amnestymedlem i protest mot Guantánamofängelset.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.