Annons
Nyheter

Danmark utreder färjeincidenten

Olycka • Publicerad 6 juli 2020
Bornholm, cirka fyra landmil från Skånes sydkust.
Bornholm, cirka fyra landmil från Skånes sydkust.Foto: 

Efter att två färjor var nära att kollidera på Östersjön under lördagsnatten kommenterar nu danska Sjöfartsstyrelsen incidenten.

– Vi är medvetna om det som skedde och väldigt bekymrade över det. Det undersöks nu och särskilt försöker vi ta reda på vad som ledde fram till situationen och vad företaget gör för att undvika det i framtiden, säger Martin John, chef för fartygsundersökning och certifiering vid danska Sjöfartsstyrelsen.

Annons

Myndigheten kommer även att se över om det är några rutiner som inte har följts och om något förfarande stridit mot regelverket.

– Jag kan inte gå in på några detaljer, men vi kommer att vidta nödvändiga åtgärder när utredningen är klar.

Färjorna trafikerar rutten Ystad–Bornholm och det var runt midnatt som de kom för nära varandra på danskt vatten. Ingen person skadades vid incidenten, men svenska Transportstyrelsen har begärt in en incidentrapport från rederiet.

TT har varit i kontakt med Bornholmslinjen som meddelat att man undersöker saken och återkommer.

Rättad: En tidigare version av texten illustrerades med en färja från ett rederi som inte var inblandat i incidenten.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons