Annons
Nyheter

Danmark höjer gräns för folksamlingar

På måndagen höjdes gränsen för hur många personer som får samlas i Danmark från tio till 50 personer.
Danmark • Publicerad 8 juni 2020
Stängda restauranger och barer i ett öde Nyhavn i Köpenhamn. Nu lättar danska myndigheter ytterligare på coronarestriktionerna. Arkivbild.
Stängda restauranger och barer i ett öde Nyhavn i Köpenhamn. Nu lättar danska myndigheter ytterligare på coronarestriktionerna. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Folksamlingar med fler än tio personer förbjöds i landet den 17 mars, i ett försök att hindra spridning av coronaviruset. I samma veva stängde även landet sina gränser mot omvärlden.

I samband med att gränsen nu höjs till 50 personer öppnas även flera andra allmänna platser som varit stängda, däribland lek- och badplatser, simhallar, gym och diverse träningshallar.

Annons

Morten Østergaard, partiledare för liberala Radikale Venstre, skriver på Twitter att de lättade restriktionerna är "ännu ett meningsfullt steg för normaliseringen av våra liv och för social kontakt".

Inom kort kan restriktionerna lättas än mer. Partierna i Danmark har inbjudits att komma med förslag på nya regler för folksamlingar under måndagen.

Enligt regeringens förslag ska upp till 100 personer kunna samlas från och med 8 juli, och 200 personer från och med 8 augusti.

Totalt har 593 personer med bekräftad covid-19 avlidit i Danmark. 11 962 personer har bekräftats smittade.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons