Annons
Nyheter

Danderyds sjukhus tillbaka i normalläge

Coronaviruset • Publicerad 9 juli 2020
Danderyds sjukhus har för första gången sedan mars kunnat gå ner i normalläge igen. Arkivbild.
Danderyds sjukhus har för första gången sedan mars kunnat gå ner i normalläge igen. Arkivbild.Foto: Jessica Gow/TT

Från och med torsdagen går Danderyds sjukhus ner i normalläge. Det sker efter över tre månader av förhöjd beredskap på sjukhuset på grund av coronapandemin.

Sjukhuset pekar på det minskade antalet patienter med covid-19 som är i behov av sjukhusvård. De senaste dagarna har sjukhuset inte haft en enda smittsam covid-19-patient på intensivvårdsavdelningen, vilket är första gången på tre månader. Trots att sjukhuset nu går tillbaka till ett normalläge kommer det fortsätta att vara besöksförbud för att minska risken för smittspridning, enligt ett pressmeddelande.

Annons

Danderyds sjukhus fick ta emot sin första covid-19-patient den 14 mars och har sedan dess vårdat drygt 1 500 patienter som testats positivt för sjukdomen. Den 10 mars gick sjukhuset upp i stabsläge och den 13 mars i förstärkningsläge, vilket inneburit en mer centraliserad styrning av sjukhuset än vanligt.

Förra veckan meddelade även Södersjukhuset att verksamheten går tillbaka till normalläge.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons