Annons
Nyheter

Dagismisstänkt filmade övergrepp

Den 21-årige man som misstänks för en rad grova våldtäkter mot barn på en förskola i Högsby har också filmat och fotograferat flera av övergreppen.
Nyheter • Publicerad 27 maj 2014
Foto: 

Ytterligare ett barn ska ha fallit offer för mannen. Det handlar om ett barn i åldern två–sex år som går på den aktuella förskolan. Därmed misstänks 21-åringen för att ha utnyttjat totalt 17 barn – varav 15 barn är förskoleelever.

– Den senaste anmälan som nu rör ytterligare ett barn upprättade vi efter att ha gått igenom materialet på hans dator och telefon, säger Lina Isaksson Funke, informationsansvarig vid Kalmarpolisen, till TT.

Annons

Enligt polisen har 21-åringen dokumenterat flera av övergreppen. Materialet består av både kränkande fotografier och filmer, vilka hittades vid en husrannsakan i hans bostad i början av april.

Utöver grova våldtäkter och grova sexuella övergrepp misstänks 21-åringen även för barnpornografibrott, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering och kränkande fotografering mot flera barn.

I samband med att bilderna har upptäckts så har polisen prioriterat att träffa barnens föräldrar.

– De omfattas också av förundersökningssekretess och har inte vetat mer än någon annan. Det är viktigt att de får information om vad deras barn har varit med om ifrån polisen i första hand, säger Lina Isaksson Funke.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons