Annons
Nyheter

Då kommer sommarvärmen tillbaka – i två dagar

Juli har hittills varit ovanligt kall i år. Men nu kan de som önskar sig sommar och sol pusta ut, i alla fall på torsdag och fredag när sommarvädret slår till.
Väder • Publicerad 13 juli 2020
I två dagar kan det bli temperaturer som är över det normala, sedan återgår vädret till sin ostadiga karaktär.
I två dagar kan det bli temperaturer som är över det normala, sedan återgår vädret till sin ostadiga karaktär.Foto: Johan Nilsson/TT

Kyliga vindar, regnskurar och temperaturer som får vem som helst att bli en badkruka. Julivädret har varit kallare än vanligt, och i början av veckan ser det ut att vara fortsatt ostadigt i hela landet.

– Det finns en liten ljusning här senare i veckan för dem som gillar varmare väder, säger Emelie Karlsson, meteorlog på SMHI.

Annons

Det är på torsdag och fredag som temperaturerna stiger. I stora delar av landet blir det då 20 grader och på sina håll blir det 25. Det ser även ut att vara mestadels soligt.

– Nu har vi haft temperaturer som ligger under det normala och det kommer att gå mer mot det normala eller på sina håll till och med över det normala på torsdag och fredag.

Men sommarvädret håller inte i sig länge.

– Det ser ut att kunna vara ganska ostadigt väder igen framåt helgen, säger Karlsson.

Den som vill njuta av sommartemperaturer får passa på under torsdag och fredag, för generellt sett är vädret ostadigt den närmaste tiden.

– Det finns inga prognoser nu som pekar på att det skulle bli det här jättevarma och soliga vädret som vi hade i juni, inte under de närmaste tio dagarna i alla fall.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons