Annons
Nyheter

Då drar sommarvärmen in

Sommarmånaden juni ser ut att starta något svalare, men mot nästa helg väntas ett högtryck som kan innebära riktig sommarvärme och sol.
Väder • Publicerad 28 maj 2022
Temperaturer uppemot 20 grader kan väntas den första helgen i juni. Arkivbild.
Temperaturer uppemot 20 grader kan väntas den första helgen i juni. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det är framför allt i de södra delarna av landet som värmen väntas komma med temperaturer runt 20 grader. Men det kan bli varmare även i norr.

– Det finns stora chanser för att det här högtrycket också skulle kunna täcka in stora delar av Norrland. Men den riktiga högsommarvärmen ser ut att hålla sig till de södra delarna, Götaland framför allt, säger Erik Höjgård-Olsen, meteorolog på SMHI.

Annons

Värmen tros bli kvar åtminstone några dagar efter nästa helg.

Maj månad har så här långt haft temperaturskillnader från högst uppmätta 27,1 grader i Oskarshamn i Småland till minus 18,4 grader i Naimakka i nordligaste Lappland. Generellt har maj varit något varmare än vanligt.

Höjgård-Olsen vågar inte dra några slutsatser om hur resten av sommarens väder kommer att bli.

– Det är för tidigt för det. Väder är väldigt omväxlande och det sker stora omväxlingar från vecka till vecka och till och med dag till dag.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons