GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Cyklist allvarligt skadad –påkörd av smitare

Olycka • Publicerad 23 juni 2022
Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till olycksplatsen på E4. Arkivbild.
Polis, ambulans och räddningstjänst larmades till olycksplatsen på E4. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

En bilist smet efter att ha kört på en cyklist i hög hastighet på E4 utanför Luleå. Cyklisten fördes i ambulans till sjukhus med allvarliga skador. Polisen söker vittnen som har sett olyckan eller personbilen.

– En personbil har kört på en cyklist i motorvägsfart. Cyklisten har slungats iväg och cykeln är demolerad, säger Björn Pettersson, befäl vid polisens ledningscentral.

Olyckan inträffade vid 16.40-tiden. Vittnen såg hur en personbil körde på cyklisten och avvek från platsen utan att stanna i norrgående riktning på E4.

Enligt Björn Pettersson är det tillåtet att cykla på platsen.

En anmälan har skrivits om obehörigt avvikande från trafikolycksplats samt vållande till kroppsskada.

– Sedan går det att spekulera i om det även kan bli olovlig körning, vårdslöshet i trafik eller rattonykterhetsbrott, men det vet vi inte förrän vi har träffat på personen, säger Pettersson.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.