Annons
Nyheter

Coronatester blandades ihop

Coronaviruset • Publicerad 3 juli 2020
Coronatester vid fyra hälsocentraler i Västra Götaland blandades ihop. Arkivbild.
Coronatester vid fyra hälsocentraler i Västra Götaland blandades ihop. Arkivbild.Foto: Stian Lysberg Solum/NTB Scanpix/TT

Patienter som covidtestats vid fyra vårdcentraler i Partille, Herrestad, Bengtsfors och Dals-Ed i Västra Götaland har fått sina provsvar sammanblandade, rapporterar Bohusläningen.

QR-koderna på provrören har blandats ihop med remisser på Sahlgrenska Universitetssjukhuset.

Annons

Det rör sig om totalt 70 personer, som nu uppmanas att ta om sina prover. Samtliga hade milda symptom, men nio av de testade visade sig vara smittade med det nya coronaviruset.

– Det är så klart väldigt olyckligt. I värsta fall kan det ju innebära att nio personer har haft en pågående covid-infektion, men har fått ett negativt provsvar, säger Lars Palmqvist, verksamhetschef för klinisk mikrobiologi vid Sahlgrenska Universitetssjukhuset, till tidningen.

TT
Så här jobbar Borås Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons